Zacznij więc od 2600 kalorii. Jest to i tak bardzo niewiele. Ilości składników odżywczych tak jak pisałem wcześniej: 2 gramy białka na kilogram masy ciała, 1 gram tłuszczów na kilogram masy ciała i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Źródła makroskładników z podanych wcześniej artykułów, pamiętając o odpowiednim ich urozmaiceniu: [...]
[...] i wykazują znaczącą poprawę siły i wytrzymałości. Efektem działania Anabolic Protein jest poprawa bilansu azotowego, maksymalne wykorzystanie tłuszczu zapasowego jako źródła energii, ograniczenie gromadzenia wody podskórnej oraz szybki wzrost beztłuszczowej masy mięśniowej, dzięki czemu mięśnie nabierają gęstości a sylwetka staję się dużo [...]
[...] od proporcji składników...rzuca się w oczy trochę dużo nabiału...Też kiedyś miałem ten problem i uwierz mi, ze z nabiałem rpzesadzac nie należy. Ogólnie brakuje ci też źródła zdrowych tłuszczy, co na redukcji jest bardzo ważne-przydała by się np. garść jakichś migdałów w ostatnim, czy przedostatnim posiłku. I abyś jadł najlepiej 2g białka [...]
Dlczego na kolacje jesz odżywkę białkowa zamiast normalnego posiłku? Cheb nie jest dobrym żródłęm węgli sa lepsze źródła. Za mało białka, jak jesteś endo ogranicz ww lub zrób rotacje ww. (to tak z mojego dośw. też mam tendencje do zalewania) Zmieniony przez - SLukaS w dniu 2016-12-23 17:43:39
[...] noc sobie daruj, wrzuć normalne źródło białka z pożywienia. nie tylko kurczak, uwzględniaj inne mięsa, tłuste: karczek, łopatka, golonka itd. również zamieniaj ryż na inne źródła: kasze, ziemniaki, bataty, komosa itd. rozumiem, że warzyw nie uwzględniasz w bilansie? jedz minimum pół kilo dziennie do każdego posiłku z mięsem. rozumiem, że na [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Zbilansuj bardziej te posiłki, nie może być tak, że w ostatnim posiłku jeż wszystko w tym 77g białka! W pierwszym posiłku dołóż jakieś porzadne źródło białka. Po treningu również porządne źródła węgli i białek.
Nie może być mięso zamiast chleba, bo mięso to źródło białka i tłuszczy (ewentualnie) a chleb - źródło ww. Powinieneś urozmaicać źródła ww, białka i tłuszczy, a nie jeść monotonnie.
[...] Rano najlepiej jadać jajka, to białko średnio wchłanialne ale doskonale przyswajalne. Jeśli jadasz jajka, to w żadnym wypadku nie wyrzucaj żółtek, bo pozbędziesz się cennego źródła witamin i minerałów. Rano jadaj płatki owsiane, one dobrze zapychają i długo nie będziesz czuł głodu. Pieczywo staraj się eliminować, to słabe źródło węglowodanów. [...]
[...] dostarczanie naszym mięśniom energii do działania - po dotarciu do komórek mięśniowych ulega przekształceniu w fosfokreatynę, która wpływa na regenerację najpotężniejszego źródła energii - ATP (adenozynotrójfosforan). W trakcie wykonywania wysiłku fizycznego zapasy kreatyny w mięśniach są zużywane w ciągu kilku-kilkunastu sekund. To stwarza [...]
[...] fajnym składem i na prawdę dobry. Brakuje ryb, tłustszego kawałka mięcha, jakiegoś oleju kokosowego, czy masła klarowanego, awokado, można też dodać olej lniany. Wymieniaj źródła węgli skup się na kaszach, ryżach, ziemniakach, warzywach, owocach, pieczywo, makarony, płatki - owszem mogą się znaleźć, ale nie w nadmiarze, a dzień, który wrzuciłeś [...]
[...] fajnym składem i na prawdę dobry. Brakuje ryb, tłustszego kawałka mięcha, jakiegoś oleju kokosowego, czy masła klarowanego, awokado, można też dodać olej lniany. Wymieniaj źródła węgli skup się na kaszach, ryżach, ziemniakach, warzywach, owocach, pieczywo, makarony, płatki - owszem mogą się znaleźć, ale nie w nadmiarze, a dzień, który wrzuciłeś [...]
[...] jeszcze ilość białka, węgle, tłuszcze. Koszty są oczywiście uśrednione, a zawartość odżywcza na podstawie rekomendowanych dziennych ilości. Warto zauważyć, że najbogatsze źródła witaminy E są mało opłacalne w tym ujęciu, gdyż zwykle to oleje i zwykle zawierają jedynie witaminę E i czasem A lub K, ale raczej niewielkie ilości. Zmieniony przez - [...]
Postaraj się by śniadanie było największym posiłkiem w ciągu dnia. Niech znajdują się tam głównie białka i cukry, w nie wielkiej ilości tłuszcze. Pieczywa staraj się unikać. Warzywa staraj się dawać w każdym posiłku prócz okołotreningowych. Unikaj pieczywa na rzecz innych produktów, w śniadaniu możesz dać np. płatki owsiane. Nie jedz ryb w oleju [...]
Yyyy... Śniadanie: 4 jaja całe + trochę źródła węglowodanów (chleb, chlebek ryżowy, czasem słodycz jakaś na rozkręcenie na dzień dobry). Papryka, pomidor itp. lub omlet 3 jaja i ok. 70g twarogu, trochę odżywki białkowej, łyżka dżemu dla smaku. Kolejne 3 posiłki: kawał mięsa (150-200g), z reguły pierś z kurczaka, zamiennie z rybą, wołowiną, [...]
hej przeczytaj choć posty podwieszone w dziale odżywianie.. proszę... tam napisane.. ile jeść.. co jeść.. jakie są źródła pożądane białka, węgli i tłuszczów.
[...] stwierdzić że to najprostsza droga do szpitala. Przy wadze 80 kg Twoje zapotrzebowanie na białko wynosi max 200 g a Ty z samej kury dostarczasz 300 g, do tego ser i inne źródła, w tym roślinne. Reasumując wyjdzie ponad 400 g a to samobójstwo. 400 nie wychodzi, ale ponad 350. Jak juz wyjasnilem wyzej, sadzilem ze organizm po prostu nie [...]
[...] skutkiem czego mięśnie mogą być takie a nie inne. Co do diety, to już prawie ją poprawiłem. Jutro przedstawię ją na łamach forum. Tym razem postaram się dywersyfikować źródła węglowodanów jak i białka. Ryż paraboiled będę zamieniał od czasu do czasu na kaszę gryczaną, ryż brązowy, kasze jaglaną czy makaron durum. Z kolei pierś z kury [...]
[...] - dodatek warzyw nawet w niewielkich ilościach do każdego posiłku jest ważny, natomiast owoce traktował bym bardziej instrumentalnie i stosował bym je około treningowo. -źródła pokarmowe należy maksymalnie różnicować ,zawsze dbamy o pełne białko( z mięsa, ryb, jaj, odżywek) oraz jak największą ilość warzyw liściastych o jak najbardziej [...]